Het belang van een gezonde en gelukkige hond

Kynologisch gedragstherapeut

 

Honden zijn sociale dieren, geschapen door de mens en leven al duizenden jaren samen met de mens. Hun gedrag is ontworpen om hun natuurlijke behoeften te voeden volgens een kynologisch gedragstherapeut, in deze volgorde zijn dat:

– hechting met mensen – handhaving van sociale veiligheid – aantrekking van anderen – geven van zichzelf aan anderen – fysieke en mentale stimulering – bescherming van huis en territorium

De relatie van honden met mensen begon als een interactie tussen honden en vroege jager-verzamelaars, die honden gebruikten als ogen, stemmen en handen. Mensen hadden in principe niets te maken met hun honden tot de scheiding van de wolven en deStartrost invasie. Pas toen begonnen honden menselijke eigenschappen te vertonen, zoals nieuwsgierigheid, gehoorzaamheid, gevoeligheid en loyaliteit.

De plaats van honden in ons leven is een van de meest interessante en toch onbegrepen onderwerpen van allemaal. Hoewel honden bij mensen zouden moeten zijn en hen zouden moeten kunnen vergezellen wanneer dat maar mogelijk is, hebben de meesten van ons niet de tijd om met onze honden door te brengen en dit om verschillende redenen. Zelfs met dit potentieel voor binding en aandacht, weten de meeste mensen niet hoe ze de juiste gestructureerde honden gehoorzaamheidstraining moeten implementeren om de volledige voordelen van het hebben van een hond in het gezin te benutten.

Er zijn tal van redenen waarom de meeste mensen niet de tijd kunnen nemen om met hun hond door te brengen, maar een van de redenen waarom ik mensen op dit gebied herhaaldelijk zie falen, is dat ze niet geduldig genoeg zijn om de problemen aan te pakken die de hond hen kan laten zien.

Hoewel ik hier uit ervaring kan spreken, als je de hele dag op je werk bent geweest en je komt thuis en je hond heeft er zoveel mee te maken dat je je zelfs dan zorgen maakt, door het feit dat er meubels of huisraad beschadigd kunnen zijn, of er boze buren kunnen zijn tot het moment dat je boos en luidruchtig naar huis terugkeert, weet je hond zelfs dat het voor zijn eigen veiligheid gedaan moet worden.

Het belang van dagelijkse training voor uw hond is een van de dingen die vaak wordt vergeten, en net als al het andere hangt het leven af van de planning van uw dagelijkse leven en als u de tijd neemt om ervoor te zorgen dat u alle belangrijke geplande training op zijn plaats heeft, dan zal het belang van uw hond goed verzekerd zijn. Dit komt omdat alle training van honden gebaseerd is op herhaling – dus als u er nu tijd in steekt, zult u vrij snel de vruchten plukken van een goed opgevoed dier.

Dit is vooral belangrijk in het beginstadium van het leven van uw hond als puppy, omdat hij waarschijnlijk erg prikkelbaar is en eerder geneigd zal zijn om met u te spelen en te kauwen dan iets te leren wat u van hem verlangt.

Als u een gezonde en gelukkige hond als volwassene wilt, moet u de tijd nemen om uw dierenarts te raadplegen en advies in te winnen over hoeveel tijd u aan de training van uw hond moet besteden.

De hoeveelheid werk die u moet doen is misschien niet onmiddellijk voelbaar, maar het is absoluut essentieel om de gezondheid van uw hond en de veiligheid van uzelf en de anderen om u heen te waarborgen. Dit is vooral belangrijk voor eventuele jonge kinderen in het gezin, want u moet ervoor zorgen dat u alle nodige controles uitvoert om te zien of uw hond geschikt is voor de kleintjes en of hij gehoorzaam zal zijn en gevoelig voor hun behoeften.

 

LEES MEER : 

Leave a comment

Your email address will not be published.