Hoe borstel je het haar uit

Honden trimsalon Breda

 

En hier is waarom:

De gezondheid van de vacht van een hond begint met de juiste keuze van shampoo. Kies een hondenshampoo die speciaal ontwikkeld is voor de vacht van uw hond. Niet alle zepen zijn hetzelfde. De beste shampoo voor de vacht van een hond is een milde, hypoallergene zeep die vrij is van chemicaliën zoals chemische stoffen, kunstmatige vochtinbrengers, chemische detergenten, geur- en kleurstoffen. Er zijn sommige honden die een specifiek soort shampoo nodig hebben die naar behoefte kan worden toegediend omdat ze gevoelig zijn voor huidirritaties of allergieën; voorbeelden zijn brittanys, windhonden, bepaalde soorten terriers en de allergische honden. Elke hondentrimmer die ik heb gezien beschrijft liefdevol de heerlijke geuren van hondenshampoo, dus kies een hondenshampoo die het beste is voor de vacht van uw hond.

Vergeet niet de vacht van uw hond te kammen. Borstelbewegingen tot op de huid geven de vacht stevigheid en glans. Als u de vacht van uw hond “glanzend” wilt hebben, borstel de vacht dan met een zachte borstel met stevige borstelharen.

Uw keuze van shampoo voor uw hond moet ook categorieën omvatten voor vette, droge of gewoon behoefte aan een goede scrub (met behulp van appelciderazijn als de scrub is zeer mild en zacht). Bij het schrobben mag uw hond niet te hardhandig te werk gaan, waardoor te veel haar verloren gaat en uw hond kwetsbaar wordt voor inkepingen en schrammen.

Hoe vaak moet u uw hond in bad doen?

Een hond moet normaal gesproken om de drie maanden in bad als hij geen vlooienbesmetting heeft of een groot ras is. Een hondenbad is een geweldige manier om zijn vacht te ontdoen van oude dode haren en om hem glanzend en mooi te houden. Er zijn ook producten die hem kunnen helpen afdrogen als hij last heeft van de zomerhitte.

Als u niet zeker weet hoe vaak u uw hond in bad moet doen, vraag het dan aan uw dierenarts. Het normale aanbevolen badschema dat dierenartsen adviseren is eens in de acht weken.

Als het tijd is om hem te föhnen, wees dan voorzichtig. Zorg ervoor dat u een zachte borstel of borstel gebruikt om de vacht EN de huid van uw hond te borstelen. De huid van de oren en de achterkant van de nek is zeer gevoelig. Gebruik indien nodig een handschoen. Het is het beste om hem alleen met het haar op zijn rug te drogen: Gebruik een handdoek of een haardroger met een mondstuk dat speciaal bedoeld is voor gebruik op honden met langer of korter haar.

Verzamel de losse haren die tijdens het borstelen zijn verwijderd. Deze moeten allemaal in één richting wijzen en niet opnieuw in de war raken.

Nu bent u klaar om opnieuw te borstelen en te kammen. Als uw hond erg gematteerd is, verwijder dan meer haar en plan nog een dag. Als uw hond niet mat is, borstel hem dan minstens één keer per dag om er zeker van te zijn dat al het oude haar verwijderd is. Het oude haar zal niet zoveel verharen als het nieuwe haar dat is verwijderd.

Hoe uw hond kennis laten maken met de hondenborstel

Borstel uw hond van kop tot staart op een semi-ordelijke manier.

Zorg ervoor dat u de borstel controleert om er zeker van te zijn dat hij nog goed werkt.

Gebruik geen borstel die gemaakt is voor de ene hond en niet voor de andere.

De neus en de oren zijn erg gevoelig bij honden, dus u moet voorzichtig zijn bij het borstelen van de hond.

Wees voorzichtig als u de hond borstelt, want uw hond kan bang zijn.

Gebruik de juiste borstel voor de vacht van de hond.

Borstel niet te lang, want dan put je de hond uit.

Voordat u weer gaat borstelen, controleert u of alles nog in het bakje past. Als dat niet het geval is, kunt u een grotere kopen om het extra haar of de vacht op te vangen.

Hoe borstelt u het haar van uw puppy of hond

Borstelen is zeker een essentieel onderdeel van het verzorgingsproces, maar in het begin is het nog belangrijker om je te concentreren op de delen die niet behaard zijn. Borstelen is zeker een goede manier om nieuwe plekken te laten vormen dan om de hond te meubileren.

U moet een stuk borstel nemen dat iets groter is om tegen de haargroeirichting in te borstelen.

Begin met borstelen vanuit de haargroeirichting en borstel naar de zijkant. Doe dit aan beide kanten, en zowel aan de linker- als aan de rechterkant. In principe, ga je borstelen in de richting van de haargroei.

Wanneer u uw hond hebt uitgeborsteld, gebruikt u een kam om alle knopen en klitten die u misschien over het hoofd hebt gezien, uit elkaar te halen en weg te knippen.

Hoe borstel je je haar goed uit?

Als je borstelt, is het vanzelfsprekend dat je ALLE haren borstelt. Dat geldt ook voor uw hond!

 

LEES MEER : 

Leave a comment

Your email address will not be published.