Hoe mieren te gebruiken

Buying an ant hotel

Als je goed kijkt, kun je deze sympathieke insecten herkennen: ze maken hun eigen slaapplaats en nippen zelfs van hun eigen insectenvoer, zulke leuke weetjes krijg je alleen als je familie van een mier wordt!

Feit: Mieren zitten in hun rozig-gele lijf in een nest te wachten op voedsel en water. Omdat hun twee monden aan de bovenkant open zijn, trekken ze voedsel naar boven door hun mond, de mieren sturen dan voedsel naar an ant hotel om ze te laten drinken. Het is door hun onhandig klimgedrag, dat mieren de reputatie hebben gekregen zeer vreemd gevormde wezens te zijn.

Locatie:

Om gebruik te kunnen maken van de mogelijkheid om een eigen achtertuinkolonie te kopen, moet u ongeveer 10 muggen (kijk uit voor kleine gloeiende gele balletjes, ze worden maden genoemd) in korte stukjes geknipt hebben. We raden je ook aan om 2 middelgrote polystyreen bakstenen of stevige kartonnen dozen te hebben die gemakkelijk door een student (of iemand anders) gemaakt kunnen worden. Denk aan alle bakstenen die je online hebt bekeken – wat was je favoriete baksteen? Je kunt ze ook gebruiken voor de mieren!), je kunt er ook maken door ze te vullen met alcohol, kleine gaatjes aan de binnenkant, met daarop kleine stukjes aluminiumfolie, dit is een heel eenvoudig te volgen procedure. Er hoeft niet veel gedaan te worden :-). Geef de mieren een bad met 10 gram strychnine-oplossing of een ander zeer krachtig gif, help ze te drinken en als u ze de rest van de dag verwaarloost, zijn ze klaar om hun levenslange rol als nest of woning voor de mieren te vervullen.

Mierenkolonie preparaten [ bewerken ]

Het verzorgen van de mieren kan op vele manieren, alles is aan u. Als u ze insecten of geschikte producten gaat aanbieden, moet in hun basisbehoeften worden voorzien.

Die gebroken stukken val elektriciteit worden uit de raadselachtige instellingen gehaald en weer bovenop de doos gelegd, om te worden gebruikt als fumigators voor de mieren om op te eten.

Mieren gebruiken als lijm of om de wanden van een elektriciteitskist op te bouwen:

Open een doosje waarin zich een enkele mier bevindt (niet groter dan 1 mm) en bestuif het met een gele roos. Wacht tot de mier open is en klaar is om het doosje te openen; breng het naar de top van zijn hotel, vermijd even om er naar te kijken en smelt het voorzichtig met een klein takje dat van een bij, leg het terug in het doosje en sluit. Wacht enkele minuten en deze in de lucht losgelaten stukjes zullen een fijne draad vormen om aan de mieren te kleven, dit stukje zou zich het snelst moeten vormen omdat het bijna dezelfde massa heeft als de mieren.

Sluit het doosje volledig af met een deksel, ogenschijnlijk luchtdicht, en laat het ongeveer een half uur – misschien langer – op een donkere plaats staan, zodat de mieren kunnen laten zien dat zij licht kunnen vinden en hun weg kunnen vervolgen. Als ze met zout water of andere chemicali├źn worden behandeld, kunnen ze de mieren verbranden die ze in het doosje doen; dit zijn getelde muizen en wij raden ze niet aan. Je wilt dat de mieren door dit deurtje komen. Als ze voorbij zijn, noteer je de aantallen, je kan het gebruiken om na te gaan hoe goed je mieren het doen na je val elektriciteit project.

 

lees meer

Leave a comment

Your email address will not be published.