Hoe te beginnen met hondentraining

 

Hondenschool Roosendaal

 

 

 

 

Toen ik mijn puppy voor het eerst kreeg, wist ik helemaal niets van hondentraining. Wie had kunnen weten dat er allemaal prachtige, leuke dingen zijn die je met je puppy kunt doen en die van hem of haar een veel betere hond kunnen maken? Geloof het of niet, maar er bestaat zoiets als naar de hondenschool gaan!

Het eerste wat ik deed was uitvinden wat mijn hond nodig heeft om getraind te worden. Ik weet dat veel mensen denken dat honden de beste vrienden van de mens zijn. Hoewel dit waar kan zijn, heb ik geleerd dat zelfs de beste vriend van de mens grenzen moet hebben.

Moet je een hond hebben die de hele tijd blaft? Heeft u een hond die door uw spullen heen kauwt? Plast uw hond op de vloer? Als u ja antwoordt op een van deze vragen dan moet u zeker gaan nadenken over hondentraining. Het lijkt misschien veel werk, maar het kan u veel geld besparen en mensen die veel schroeven los hebben van streek maken.

Ik weet hoe het met jou zit, je wilt niet de hele tijd rond het geblaf van je hond zijn. U wilt een keer rust en stilte voelen. Hondentraining kan dat voor u doen. Zonder uw hond het gevoel te geven dat hij een misdadiger is.

Honden zijn erg slim, en als u dat niet gelooft, vraag het dan maar aan uw plaatselijke politie. Zij zullen u vertellen dat honden die voortdurend blaffen een onruststoker zijn en in de problemen komen.

Dus hoe begin je met hondentraining? Nou, dat hangt van jou af. Als u wilt schreeuwen, dan schreeuwt u naar uw hond als hij blaft. De hond denkt dat u een soort gehoorzaamheidstraining aan het doen bent- ook al is dat niet zo. Wees gewoon streng en sta je mannetje.

Wanneer uw hond het juiste doet, rol hem dan op in een bal en geef hem een traktatie. Honden vinden dat leuk om te doen, want ze krijgen een traktatie en ze willen het blijven doen.

Wat je ook kunt doen is wat rotzooi van het toneel halen. Als je het trekken aan de lijn verwijdert, is het veel gemakkelijker om naar hondentraining te gaan. Wist je dat als je de meeste onzin uit het stadium van hondentraining verwijdert, je in staat zult zijn om het eenvoudiger en aangenamer te maken voor zowel jou als je hond?

Bij het trainen van uw hond, gebruik ik graag de tactiek van het aanbieden van een traktatie wanneer de hond iets goed doet. Het is meestal de beste manier om te gaan. Natuurlijk moet je de traktatie op de grond weghalen als de hond iets verkeerds doet. Maar een traktatie op de grond betekent uiteindelijk dat de hond weet dat het fout is om dat bepaalde ding te doen.

Mijn favoriete deel van de training met mijn honden is het deel waar ik ze “selectief horen” leer. Een andere strategie die ik gebruik bij het trainen van mijn honden is dat ze zich samen met mij omdraaien en naar de traktatie kijken. Ze weten dan dat als ze dit doen, ze een traktatie krijgen. Het is zeer effectief bij hondentraining en een geweldige manier om plezier met je hond te hebben.

lees meer:

Leave a comment

Your email address will not be published.