Hoe te zorgen voor uw hond

 

Hondentrimsalon Eindhoven

 

De meeste hondenbezitters hebben ten minste één ding gemeen: ze houden van hun dieren, maar haten het samenklonteren van haar in hun huis. Dit kan vooral verontrustend zijn wanneer je te maken hebt met een langharige hond en je merkt dat zijn ondervacht helemaal smetteloos is. In de warmere maanden kan dit ook betekenen dat u sneller een haarloze hond hebt, tenzij u veel hondenhaar wilt gaan stofzuigen.

Maar daar hoeft u zich niet al te veel zorgen over te maken, want de vacht van een hond is zo gemaakt dat hij bescherming biedt. De vacht bestaat uit zowel beschermende huid als vetbedekking die hem isoleert. Na verloop van tijd kan deze huid verdikken en droog worden, wat dan zal leiden tot een toename van kaalheid bij honden wanneer ze ouder worden. Dit is een natuurlijk proces dat niet mag worden verstoord, en het is aan u om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt. Er zijn een aantal manieren waarop u ervoor kunt zorgen dat dit niet gebeurt. U moet ijverig zijn en ervoor zorgen dat u uw hond regelmatig controleert en dat u zo goed mogelijk voor uw hond zorgt.

Een manier om te voorkomen dat het haar van uw hond gaat klitten is door toe te geven aan zijn voortdurende bedelarij. Maar dit kan inspannender zijn, in het begin proberen maar toegeven aan zijn bedelen is een slechte gewoonte. U kunt zijn eten in een kom doen, en dan een lekkere traktatie die hij later gaat opsmikkelen in dezelfde kom doen. Een andere manier om dit te voorkomen is om uw hond twee keer per dag eten te geven.

Tijdens het eten kunt u letten op eventuele bulten die hij heeft, en als die toenemen, kunt u het voer dat u hem geeft aanpassen. Een andere methode die u kunt toepassen wanneer u twijfelt over hoe u zijn vacht kunt verzorgen, is hem kort knippen en hem daarna borstelen. Als u dit regelmatig doet, geeft u hem in feite een wasbeurt en een trimbeurt in één.

Gebruik altijd het juiste gereedschap en materiaal wanneer u uw hond trimt. Een hondenkam en borstel van goede kwaliteit zal hij kunnen gebruiken om zijn vacht thuis te borstelen nadat u ervoor gezorgd hebt dat hij schoon en getrimd is. Een ander goed idee zou zijn om hem een slickerborstel, een veiligheidsklit en een nagelknipper te kopen. Deze artikelen zijn allemaal nuttig om zijn vacht er mooi uit te laten zien, en geen van hen is geschikt voor kinderen. De kans is dus heel groot dat uw hond blij zal zijn met de nieuwe look van zijn vacht.

Als u uw hond gaat borstelen, is het heel gemakkelijk om te beginnen met het idee dat u alleen de oppervlakte van het haar gaat borstelen. Het zal echter enige tijd duren voordat u het probleem bij de wortel kunt aanpakken, dus als u dat deel van het proces niet zo leuk vindt, kunt u altijd iets anders proberen. Honden borstelen is niet zo erg, en het zal zelfs helpen om sommige allergenen te verwijderen.

Zorg ervoor dat u aandacht besteedt aan de plekken waar de huid van uw hond schilfert, deze moeten gewassen en gedroogd worden, en moeten vermeden worden als u uw hond vlooivrij probeert te houden. Het is een goed idee om hem onder de douche te zetten als zijn vacht nog vrij kort is, en hem daarna gewoon een goede borstelbeurt te geven.

Normaal gesproken moet de huid van een hond elke dag worden geborsteld, en vooral als uw hond langharig is. Het is ook een goed idee om de tanden van uw hond te poetsen, en hem om de zes maanden naar de dierenarts te brengen voor een controle. De nagels van een hond moeten ook worden geknipt als ze te lang worden, en ook zijn teennagels moeten regelmatig worden geknipt.

 

LEES MEER : 

hondentrimsalon eindhoven
trimsalon geldrop

Leave a comment

Your email address will not be published.