Hoe train je een puppy

Puppycursus Voorburg

 

 

 

 

 

 

Puppy Gehoorzaamheid: Het BasisCurriculum voor een nieuwe puppy moet rekening houden met het feit dat de puppy nog vrij jong is. Verwacht geen wonderen, maar het vermogen van de puppy om snel te leren is er. Dit vermogen is gebaseerd op het feit dat de puppy een enorm potentieel heeft om zeer snel te leren. Ook de verschillende Cascade van leren (iture, trick,Alek,innovatief, commando’s) zullen de pup op weg houden naar de hogere niveaus van zijn leren. Om de puppy goed te leren kennen en hem doeltreffend te trainen, moet u rekening houden met de differentiatie.

Een puppy effectief trainen betekent het vermogen van de hond kennen om snel te leren en af te leren. Het is geen enorme opgave om de puppy te trainen om slechts één stap te zetten. U moet de puppy wat trainingshulpmiddelen of voedsel laten opnemen. Deze voedingsmiddelen worden “biscuit” of “cereal” genoemd en worden in de bench of de voerbak van de puppy gegooid als u weggaat. De bak wordt pas teruggebracht als de puppy het koekje heeft opgegeten. Als u ook wat voer in de bench of het bakje laat vallen, zal de puppy begrijpen dat hij het koekje terugkrijgt als hij het voer opeet. Ze zullen dus “genieten” van het eten en zullen leren dat deze “traktaties” moeten worden opgegeten. Pas na het eten van het voedselkoekje mag de puppy uit de kooi.

1.). Het moet de puppy duidelijk worden gemaakt dat als hij iets onaanvaardbaars “doet” hij gestraft zal worden met behulp van een aversief. Als deATE volgt op een negatieve ervaring (b.v. zijn ochtend “joggen” naar de tafel voor een verwachte traktatie van een voedsel traktatie) zal de puppy leren dat dergelijk gedrag ervoor zal zorgen dat hij niet beloond zal worden voor enig toekomstig gedrag.

2.). Het is belangrijk te onthouden dat de AD-hond in afzondering moet worden gehouden totdat hij alle huisregels volledig heeft geleerd en dat omvat ook de onaanvaardbare gedragingen zoals het vernielen van meubels, rollen, blaffen, plassen op de verkeerde plaatsen, opspringen, en de hele lijst kan nog wel even doorgaan…

3.). Het is belangrijk te begrijpen dat het afdwingen van voedsel, bestraffing en positieve bekrachtiging de sleutelelementen zijn voor het zindelijk maken en andere vormen van training.

Dit brengt me bij de tweede manier waarop positieve bekrachtiging kan worden gebruikt om het gedrag van een puppy te veranderen. consequent zijn is belangrijk bij het omgaan met motivatieproblemen. Als je niet het gevoel hebt dat de kans om de puppy te belonen voor een “goed” gedrag het risico waard is, wees dan consequent. Met consequente disciplinaire maatregelen, gecombineerd met de krachtige en positieve eigenschappen van voedsel, zal een puppy aangeleerd gedrag vertonen in de kortst mogelijke tijd.

Waar komt het op neer? Om de beroemde bewegingspsycholoog Steve Prouder te citeren, “Size Does Matter,” “wat je kiest als maat, vervangbaar, onopvallend en onuitspreekbaar voor wat betreft de zes maanden oude kraamhond, is hoe je die weken en maanden samen het beste doorbrengt.”

Drie jaar geleden, toen ik mijn eerste hond kreeg, had ik geen idee wat me te wachten stond, en ik moest me heel wat aanpassen. Ik stelde mijn doelen hoog, bleef positief, en had geen angst over het proces of hoeveel het me zou kosten. Ik begon te “pet-sitten” op puppies (en rekende $15 per uur) en te werken met honden die bang waren voor mensen en plaatsen. In twee jaar tijd ontwikkelde ik een carrière die veranderde wat veel hondeneigenaren dachten dat ze verkeerd deden.

Vandaag reken ik 12 dollar per uur voor oppassers. Daarom zeg ik tegen mensen dat ze moeten rekenen wat ze willen voor het inhuren van een hondenoppas. Daarom zeg ik ook dat ze doelen moeten stellen en acceptabel gedrag voor hun honden moeten definiëren, en dat ze moeten weten dat het niet erg is als hun hond niet aan al hun trainings- en gedragsverwachtingen voldoet. Maar nogmaals, ik heb zoveel mensen gezien die het zelf probeerden te doen, en vaak gefrustreerd raakten en het opgaven omdat ze het opgaven voordat hun hond getraind was om een geweldige metgezel, een fantastische gids en een beschermer te zijn.

lees meer:

Puppycursus Wassenaar

Puppycursus Leidschendam

Leave a comment

Your email address will not be published.