Hoe uw hond te trainen

Hondentraining Limburg

 

Veel hondeneigenaren kunnen zich de laatste keer dat ze een dominante hond hadden niet herinneren. In de meeste gevallen duurde het erg lang voordat de hond reageerde op de verschillende commando’s en dit zijn slechts een paar tekenen dat uw hond zijn deel van de afspraak niet nakomt. Als je een hond hebt die oncontroleerbaar is, een soort van pijn heeft of zich lijkt te gedragen alsof de hond veertig is in plaats van een vijftig of zoiets jaar oude ziel, moet je gaan zitten en je opties evalueren. De waarheid is dat negentig procent van de honden in asielen tegenwoordig daar zijn vanwege gedragsproblemen.

In sommige gevallen mogen de honden geen deel uitmaken van een nest en brengen zij de rest van hun leven in asielen door. Dit kan een zeer ongelukkige situatie zijn voor zowel de honden als de betrokken mensen. Een Duitse Herder die niet getraind is zal binnen een paar maanden tot een paar jaar in een asiel belanden. Ik weet dit omdat ik er ooit een bezat en het grootste deel van mijn tijd bezig was met het roepen van “héal”, “stil”, “down” en “up” naar hem omdat de commando’s die ik gebruikte hem in de war brachten. Na een paar maanden reageerde hij eindelijk op mijn commando’s door mij vanaf het begin te gaan gehoorzamen. Hij was toen al twee keer in het asiel geweest, dus hij wist wat hij van mij kon verwachten, het was alleen niet wat ik verwachtte. Nu is hij een beter opgevoede hond en ik heb hem bewezen dat ik zijn baas ben en dat hij me zal gehoorzamen, wat er ook gebeurt. Het is verreweg het beste wat ik ooit met hem gedaan heb.

De reden dat ik zo graag met mijn hond trainde en hem zo snel met succes kon trainen, was dat hij nog nooit in zijn leven zo gestrest was geweest. Hij wist precies wat hij moest doen en hij zou me elke keer gehoorzamen. Het maakte niet uit of ik in het huis was of buiten. Hij zou zijn best doen om me te behagen. Het was geen toeval dat hij zo goed opgevoed is. Hij was gewend aan ander werk en was nooit zo gestrest.

Nu realiseer je je dat ik een autoriteit ben op het gebied van Duitse Herders. Dat is niet verwonderlijk, want ik heb er in mijn leven verschillende gehad. Wat mij schokte is hoe slecht de meeste mensen hun Duitse Herders kennen. Ze laten de hond gewoon doen wat hij wil en dan verwachten ze dat de hond gehoorzaam is. Als je naar een asiel zou gaan en hen zou vragen hoe ze hun honden trainen, zouden ze waarschijnlijk zeggen dat ze hun honden trainen op vrijwel dezelfde manier als professionele trainers dat doen. Een basis gehoorzaamheidscursus wordt gehouden tussen de vier en acht weken en gedurende deze tijd worden de honden de basis commando’s geleerd zoals zit, blijf, kom en ga liggen.

Er is geen ruimte voor fouten in hondentraining. Je kunt niet verslappen bij het gebruik van een wurgkraag of een bench en verwachten dat de hond het goed zal doen. Als je dat wel doet zul je merken dat de hond niet getraind zal worden en je zult eindigen met een hond die veel moeilijker te trainen is dan wanneer je de juiste methoden zou gebruiken. Als je dit voor elkaar krijgt zul je beloond worden met een hond die veilig en gelukkig is en vrij van gedragsproblemen.

 

LEES MEER : 

Hondentraining Limburg

Hondenpension Limburg

Leave a comment

Your email address will not be published.