Hoe uw puppy te trainen

Puppycursus Wassenaar

 

De socialisatie van een puppy vereist drie belangrijke manifestaties:

a) Sociaal lepelenb) Lopen aan de leibandc) Sociaal ontmoeten van verwilderde honden en puppy’s.

Alles wat tussen 3 en 12 weken wordt gedaan, is erop gericht de puppy ervaring te laten opdoen in zijn socialisatie. Dit is een zeer belangrijk deel van zijn ontwikkeling en een hoog socialisatieniveau is zeer belangrijk voor hem. Deze fase is ook een tijd waarin puppy’s bijzonder gevoelig zijn om te reageren op nieuwigheden, ervaringen, enzovoort.

Hoe doen puppy’s in zo’n periode ervaring op?

a) Nieuwe ervaringen – U hebt bijvoorbeeld een nieuwe ervaring van 3 voetstappen over een grindvloer.

b) Een nieuwe plaats om te slapen en te verblijven.

c) Voedsel is zo’n belangrijk onderdeel van deze fase omdat zij moeten beginnen te leren over hun spijsverteringsstelsel en wat zij wel en niet kunnen eten.

Tijdens deze fase leert de puppy om zich buiten te ontlasten en later om door de vuilnisbak te gaan, dus u moet uw puppy trainen zodat hij/zij weet hoe hij/zij door de juiste vuilnisbak moet gaan. Zorg ervoor dat u de puppy op een positieve manier traint, zodat hij/zij opgroeit met zelfvertrouwen en niet bang is om door de juiste gebieden te gaan.

Ik raad aan dat puppies niet van hun moeder gescheiden worden tot ze 8 weken oud zijn. Puppy’s leren zo veel van haar dat het verbazingwekkend is. Het belangrijkste dat je moet onthouden is dat je moet volhouden met de cursus en dat je niet terug in de tijd kunt gaan. De pup moet weten wat u wilt voordat hij het kan associĆ«ren met een negatieve situatie.

Puppy’s zijn uiterst intelligente wezens en de reden daarvoor is dat zij, net als kinderen, de consequenties van hun daden kunnen onderkennen.

Puppy’s zijn erg oplettend en ze kijken naar u om informatie te krijgen over wat u doet. Dat is alles wat ze van je weten. Informatie zoals wanneer je huilt, lacht, waar je bent of niet, wat je eet, of je gewond bent of niet, enz. Als u aandacht aan uw puppy besteedt, zal hij/zij leren naar u te kijken en al gauw zal hij/zij toestemming vragen om bij u in de buurt te komen en zult u leren dat uw puppy enige verbale communicatievaardigheden heeft.

Het geheim van een goed opgevoede puppy is ervoor te zorgen dat ze een veilig gevoel hebben dat ze weten dat iets in orde is. Als je de tijd neemt om je puppy te trainen door hem te belonen elke keer als hij iets doet, wil je dat bij hem versterken, en het hem laten weten. Zoals ik al zei kan een puppy gesocialiseerd worden door nieuwe ervaringen. De tijd nemen om uw puppy te laten wennen aan andere mensen is erg belangrijk en hem op een positieve manier leren socialiseren zal uw puppy helpen om te weten hoe hij met andere honden en mensen moet omgaan.

Misschien wilt u een trainer die u kan helpen met de technieken die u gebruikt om uw puppy zich meer op zijn gemak te laten voelen in de aanwezigheid van andere mensen; zoals in de buurt van auto’s, bij de dierenarts, eigenlijk overal waar u uw puppy toelaat, moet hij onder uw controle worden gebracht. Als u een trainer neemt, wordt dit kosteloos voor u gedaan. Als u niet de tijd of het geld hebt om uw puppy te trainen, wees er dan op voorbereid dat deze taak een uur of twee, per dag, een paar keer per week in beslag zal nemen. Als u geen tijd hebt om uw puppy te trainen, schaf dan een puppy-trainingsinstrument aan, zoals een clicker, en begin het te gebruiken om uw puppy te trainen.

Het belangrijkste is dat u en uw puppy samen van deze tijd genieten. De puppy moet leren dat hij u moet gehoorzamen en doen wat u van hem verlangt. Het kost tijd, geduld en veel inspanning van uw kant, maar net als met alles in het leven geldt ook hier dat als u maar blijft proberen, u succes zult hebben met het trainen van uw puppy.

 

LEES MEER :

Puppycursus Wassenaar

Puppycursus Leidschendam

Leave a comment

Your email address will not be published.