Hond Gehoorzaamheid Training

Hondenschool Zeeland

 

 

 

 

 

Toen ik hem voor het eerst thuis bracht, kocht ik wat speelgoed en begon hem te trainen. Natuurlijk, zoals alle puppy’s, was hij ongetraind. Toen volgde ik honden gehoorzaamheidscursussen in een nabijgelegen dierenopvangcentrum voor noodgevallen. In mijn honden gehoorzaamheidscursus, ontdekte ik een honden gedragsaanpassing informatiesessie. Die voorlichting vond elke dag plaats tussen een half uur en een uur. Voordat dat uur om was, realiseerde ik me dat ik weken daarvoor inconsistente boodschappen aanomas had gestuurd en dat hij niet in staat was mijn wensen te vertalen in gevoelens. In het verleden had ik altijd de voorkeur gegeven aan speelgoed en traktaties, maar ik begon de tijd die we elke dag samen doorbrachten te rekken. Wat ik merkte als ik metomas speelde, was dat hij een speeltje of een traktatie uit zijn bek haalde, maar zodra ik het hem teruggaf, was er een aarzeling. Als ik de traktatie of het speeltje in mijn hand had, zei ik “pak het” en hij gehoorzaamde me, maar in de andere gevallen zei ik gewoon “pak het”. Wat ik merkte was dat als ik het huis uit was en geen speeltje bij me had, hij weigerde om met me te spelen. Hoewel het misschien een minuut of twee duurde, was het net genoeg tijd voor hem om over zijn beslissing na te denken en hij wachtte tot ik bij de voordeur kwam. Dit zou de reden kunnen zijn waarom al die krassende oren en een “Wat is er mis” blik als je terugkomt eindelijk tot hem doordringen.

Ik heb nooit iets “verzonnen” over wat er zou gebeuren, maar ik stel me in de toekomst anders op. Ik zie niet in dat hij wordt tegengehouden door een ketting. Het is eerder een geval van hem die mijn autoriteit niet respecteert en die de regels van de gehoorzaamheidstraining niet respecteert. Dat is geen negatieve connotatie van hondenschool, eerder een geval van gebrek aan vertrouwen, waar iets aan gedaan moet worden.

Ik ben geen voorstander van het voortdurend straffen van dieren zoals je een mens zou straffen omdat hij te gewelddadig is in zijn behandeling. Ik erken dat er soms een zekere mate van geweld moet worden gebruikt, en als dat op de verkeerde manier gebeurt, kan het meer problemen veroorzaken dan je al had. Ik vind echter niet dat polsen aan een arm moeten worden vastgebonden, of zaken aan een nek, wat dat betreft. Als je jezelf of je gezin moet beschermen tegen een bedreiging, is een beweegbaar wapen iets wat je zou kunnen overwegen. Een Pepper Spray al bussen met 10% concentratie is soort van sterk, en kan net wat u zoekt.

Uiteindelijk moet je je afvragen of je klaar bent voor de uitdaging van het trainen van een dier waarvan de drijfveren voor het leven niet gebaseerd zijn op materieel gewin, en dat zichzelf de volgende vragen stelt. Zou ik in staat zijn het pad te bewandelen dat mijn huisdier wil bewandelen, met de discipline die nodig is, zonder af te breken of het te verliezen? Zou ik die extra stap kunnen zetten en ervoor kunnen zorgen dat al die wortel- en stokbehandelingen er voor het dier zouden zijn, ook al was het soms moeilijk?

We kennen het gezegde dat er geen slechte of goede honden zijn… alleen maar honden die zich misdragen hebben. Zou ik me misdragen als ik ervoor koos iemand niet te respecteren of als ik geloofde dat iemand boven me stond in het leven, om zo het gedrag te vertonen dat dat punt bereikte? In het geval van onze hond, zou het een zegen zijn voor zijn welzijn als hij begreep wat wij van hem verwachten, en ons met zijn gedrag zou eren. Uiteindelijk kunnen we misschien geen zin in het leven vinden, maar we kunnen wel veel redenen vinden om te leven, en onze hond zal ons daarvoor waarderen.

lees meer:

Leave a comment

Your email address will not be published.