Honden Grooming Advies

Trimsalon Eindhoven

 

 

 

Onze trimsalon is zelf een professional en is gekwalificeerd om advies te geven over de verzorging van honden. Hij kan u advies geven over het type trimmer dat u moet gebruiken en hoe vaak u de hond in bad moet doen. Hij kan u ook advies geven over borstelen en hoe vaak de vacht geknipt moet worden. Hij kan u zelfs advies geven over de verzorging van het gebit van uw hond.

Honden moeten regelmatig worden geborsteld omwille van de gezondheid van de huid, maar ook omwille van de hygiëne in het algemeen. Regelmatige verzorging zorgt niet alleen voor de bestrijding van mijten en vlooien, maar maakt u ook attent op mogelijke huidproblemen van uw hond.

Een hond met lang haar, zoals een poedel of een jachthond, zal moeten worden geschoren. Lang haar gaat klitten, en ruw haar dat aan de huid vastzit, kan ingroeien. Dit is gevaarlijk voor de hond en de trimmer. Gebruik voor het trimmen van uw hond een schaar die speciaal voor het trimmen van honden is ontworpen.

Een langharige hond zal ook moeten worden gewassen. Dit moet worden gedaan met een elektrische tondeuse, of een schaar. Het is een goed idee om de hond handdoekdroog te maken voor het bad, om veel uitdrogen en kreukelen van de vacht te verminderen. Het is normaal dat de hond van de handdoek afloopt, dus K-9 vachten worden gewassen zonder water. U moet alleen water gebruiken als de hond staat, anders wordt u nat.

U moet over de hele vacht knippen. Wanneer het tijd is om de poten te knippen, moet u dat doen vanaf het einde van de hiel tot het punt waar de hiel bij de buik komt. Neem een paar centimeter van het uiteinde van de poot dat het dichtst bij het lichaam is. Neem een paar centimeter van het haar op het punt waar het de buik raakt. Neem dan een centimeter van het haar op het punt waar het ook het borstbeen raakt. U zult ook de onderkant van de voeten willen trimmen.

U zult de vacht tweemaal daags willen borstelen. Een borstel of stalen kam is een goede keuze voor de eerste paar dagen, schakel dan over op een borstel met kleinere, dichtere borstelharen. Als de vacht groeit, zult u merken dat het bijna onmogelijk is om een kam te krijgen zonder een knoop te maken. U zult een 20 dollar borstel of 30 dollar stalen kam moeten kopen, en bereid zijn om het 3 tot 4 keer te veranderen voordat het er goed uitziet.

Leer uw puppy zo snel mogelijk zindelijk te maken. Dit betekent dat u hem moet leren niet binnen te plassen, en hem moet leren buiten naar het toilet te gaan. Het is een goed idee om de hond voortdurend in de gaten te houden en hem nooit zonder toezicht buiten te laten.

Ga zo snel mogelijk met uw hond naar de dierenarts, want dat is vaak de enige manier om een lichamelijk probleem bij uw hond vast te stellen. U kunt hierover advies vragen aan de fokker of een dierenarts. Vaak is een lichamelijk onderzoek al voldoende. Als er naast het lichamelijk onderzoek nog andere problemen zijn, kunnen die ook worden gediagnosticeerd en behandeld.

Er zijn veel mogelijke problemen die gepaard gaan met een lichamelijk onderzoek. U moet uw hond door een dierenarts laten onderzoeken, omdat er soms sprake is van meerdere ziekten. Uw dierenarts kan bepalen of uw hond complicaties heeft of niet, en welke actie moet worden ondernomen.

lees meer:

hondentrimsalon eindhoven
trimsalon geldrop

Leave a comment

Your email address will not be published.