Hondentraining

Puppycursus

 

 

 

 

Hondentraining is niet zo eenvoudig als sommige mensen denken. Om ervan te genieten, moet u erbij betrokken zijn. Als u er niet bij betrokken bent, zal uw hond er niet van genieten en heeft u een geweldige kans gemist. Om een goede hond te hebben, moet je er zelf bij betrokken zijn.

Ik begon mijn hond te trainen toen hij nog maar een puppy was. Mensen stelden trainingslessen voor toen hij nog een puppy was, maar ik was niet geïnteresseerd. Oude gewoontes zijn moeilijk te doorbreken, vooral als hij nog jong is. Ik zou veel liever volwassen honden trainen. Tijdens zijn volwassen training kunt u al uw zorgen bespreken en hulp krijgen als u die nodig hebt.

Wat je ook doet, vermijd de training van je hond niet. Het is goed voor jullie allebei. Training schept een band, leert uw hond hoe hij met u moet omgaan en laat hem wennen aan omgang. U zult een band met uw hond opbouwen die een leven lang zal duren.

Training is een goed idee voor communicatie. Het leert uw hond hoe hij naar u moet luisteren en geeft hem een idee van wat er verwacht wordt. Training is ook een goede kans om te beginnen te weten hoe u uw hond moet respecteren. Hij leert u te gehoorzamen. Als hij leert u te vertrouwen en te respecteren, zal hij snel andere mensen, en andere honden, vertrouwen en respecteren. U zult dan een hond hebben die minder agressief is. Hondentraining is een kans om een hechtere band tussen u en uw hond tot stand te brengen.

De puppycursus geeft uw hond de kans om met veel andere honden en mensen om te gaan. In deze fase hebben ze veel interactie nodig om sociale vaardigheden te leren. Ze krijgen ook de kans om aanhankelijker te worden. Puppy’s die hun moeder verlaten, leren snel hoe ze zelfstandig moeten zijn.

Zodra uw puppy goed is aangepast kan hij worden geïntroduceerd in de klassen. In het begin zal hij waarschijnlijk een beetje verlegen zijn en op zijn hoede voor de andere honden en mensen. Maar hij zal ook nieuwsgierig zijn en willen ontdekken. Zijn zelfvertrouwen zal groeien naarmate hij leert met andere honden om te gaan. In dit stadium kunt u beginnen met kleine cursussen, met misschien 2 of 3 honden.

U kunt ook beginnen met uw puppy basisgehoorzaamheidscommando’s te leren. Elke hond zou basisgehoorzaamheidscommando’s moeten leren. Dit helpt ook om een sterkere band met uw hond op te bouwen en geeft hem meer vertrouwen in zowel zijn wereld als uw wereld.

Als u uw hond heeft laten scholen, dan zult u hoogstwaarschijnlijk groepslessen moeten volgen. Deze lessen worden minstens één keer per maand gehouden. Af en toe kan er een avondklas zijn, zodat hij een volledige cursus kan afwerken. Zorg ervoor dat u uitzoekt wat de restvereisten zijn voordat u zich aanmeldt.

Je kunt verwachten dat groepslessen je ergens tussen de $30 en $60 zullen kosten. Als je van gedragstraining houdt, dan kun je misschien iets meer uitgeven en kiezen voor privélessen. Dit zal een veel langzamer proces zijn, maar het kan de moeite waard zijn als je het nuttig vindt.

Waar u ook heen gaat, zorg ervoor dat het uw hond wordt geleerd in een taal die u begrijpt. Een ander alternatief is om u aan te sluiten bij een plaatselijke groep honden gehoorzaamheidscursussen. Er zijn er genoeg in de buurt. De meesten zullen willen dat u eerst hun enthousiasme over het onderwerp aanwakkert voordat u uw hond kunt laten deelnemen.

Tip 4. Heb een hondendoel ring

Dit is een beetje subjectiever, maar wel lekker. Wat u met uw hond wilt bereiken, wordt een Eigenaarsplicht genoemd. Dit betekent dat u er verantwoordelijk voor bent dat uw hond u ziet als de duidelijke leider, en dat hij altijd gecorrigeerd wordt als hij stout is. Houd een hondendoelenkring in het huishouden en zorg ervoor dat iedereen hetzelfde doet. Vergeet niet dat u uw hond nog steeds kunt straffen, zelfs als iedereen zijn eigen perceptie heeft van wie de leider is. Het laatste criterium dat uw hond correct loopt met een losse riem is dat u een gelukkige en succesvolle wandeling heeft.

Tip 5. Gebruik een clicker

Een clicker is een goed voorbeeld van een methode die algemeen aanvaard is binnen hondentrainingskringen. Het staat ook bekend als de clicker trainer, omdat er weinig extra training nodig is in vergelijking met een clicker. Als je geen clicker hebt, kun je er een kopen voor rond de $8 of als je er echt van houdt, kun je je uitsloven en een 60 seconden clicker kopen voor rond de $60, maar wees gewaarschuwd dat je hem misschien nooit echt zult gebruiken.

lees meer:

Leave a comment

Your email address will not be published.