Wat ik heb geleerd als aannemer

Aannemer Zuid Holland

Als aannemer in Zuid Holland leer je veel dingen. Sommige goed en sommige slecht. Laten we het eerst over het goede hebben. Een van de beste voordelen van een aannemer is dat je zelf je projecten kunt kiezen. Je kunt werken aan iets dat je interesseert of iets waar het bedrijf veel baat bij heeft. Het hangt allemaal af van je persoonlijke vaardigheden en welk soort werk goed bij je past als aannemer. Het slechte deel is dat niet elk bedrijf bereid is om hun aannemers te laten werken aan elk project dat ze willen. Dat betekent dat sommige vaardigheden niet altijd van pas komen bij het vinden van werk. Hier zijn enkele dingen die ik als aannemer heb geleerd: 1.) Uw bedrijf vertrouwt aannemers niet Veel bedrijven zijn bang om aannemers aan een project te laten werken omdat ze hen niet kunnen vertrouwen met iets belangrijks. Dat is logisch, want de meeste aannemers zijn niet van plan hun contract te verbreken om te bewijzen dat ze al die tijd gelijk hadden. In plaats daarvan weten de meeste aannemers gewoon hoe ze hun werk moeten doen en daarom worden ze in de eerste plaats ingehuurd. Als je andere mensen als werknemers niet vertrouwt, is de kans groot dat je ons als aannemers ook niet vertrouwt, dus zorg ervoor dat je eerlijk wordt behandeld door je bedrijf voordat je instemt met een contract met hen πŸ™‚

Uw bedrijf kent zijn eigen best practices niet.

Als aannemer werkt u aan projecten van het bedrijf. Als zodanig zijn zij degenen die in de beste positie verkeren om hun eigen processen te begrijpen. Jij, als aannemer, leert voortdurend hoe je dingen moet doen, dus verwacht niet dat het bedrijf alles weet. Het is tenslotte een bedrijf, geen overheidsdienst. Het beste wat je kunt doen is helpen waar mogelijk. Je hoeft geen expert te zijn, weet gewoon waar je je handen en ogen in moet steken.

Je wordt niet betaald om te weten wat je niet weet.

Als aannemer word je betaald om één ding te doen, maar leer jezelf veel bij over hoe je het moet doen. Als aannemer moet je veel nieuwe vaardigheden leren over hoe je je werk moet doen. Helaas wordt u niet betaald om uw nieuwe vaardigheden te leren aan het bedrijf, omdat zij degenen zijn die u ingehuurd om het te doen. Dit betekent dat je het jezelf eerst moet aanleren. Zelfs als u dit doet, zal het bedrijf er niet altijd zijn om u te helpen wanneer u vastloopt.

Neem jezelf niet te serieus en heb plezier!

Voor jezelf werken is voor veel mensen een droom. Je mag doen waar je van houdt en je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Aan de andere kant kan het erg eenzaam zijn. Ik zou je aanraden jezelf niet te serieus te nemen. Neem de dingen zoals ze komen en heb tegelijkertijd plezier. Ik merkte vaak dat ik harder werkte om meer plezier te hebben.

Conclusie

Aannemers zijn als een tweesnijdend zwaard. Aan de ene kant kun je werken aan projecten waar je echt aan wilt werken en word je betaald voor wat je doet. Maar het bedrijf vertrouwt aannemers niet altijd. Dit kan leiden tot veel frustratie, vooral als je niet weet wat je doet. Tenslotte zijn aannemers net kunstenaars. Je moet jezelf alles aanleren en hopen dat het bedrijf het geduld heeft om je te helpen als je vastloopt. Uiteindelijk gaat het erom de juiste balans te vinden tussen alle 3 deze dingen.

Of je nu een aannemer of een werknemer bent, we willen allemaal in ons ideale project werken. Maar soms moet je gewoon je vertrouwen in iemand anders stellen en loslaten.

Leave a comment

Your email address will not be published.