Hoe uw hond te trimmen

Hondentrimmer IJsselstein

 

 

 

 

De meeste puppy’s wordt geleerd om op een trimtafel te staan als ze jong zijn. Dit is omdat het een van de weinige manieren is om ze te laten wennen aan de tondeuse. Als ze ouder en ouder worden, zijn ze onaantastbaar. De waarheid is dat honden het prettig vinden als hun eigen haar geborsteld wordt. Ze weten dat ze het niet leuk vinden als het wordt verzorgd, maar ze vinden het leuk als ze worden geborsteld.

Ze zijn bang voor alles wat beweegt. Ze zijn erg nieuwsgierig en waakzaam. Als je een hond niet goed trimt en een hondentrimmer te ver gaat, zal hij/zij zaken die in de mode zijn gaan trimmen, zelfs als hondenliefhebber. Dat betekent, een Eskimo met een designer zonnebril. Dat is het niveau van obsessie dat soms beangstigend is.

Verreweg de meest gestelde vraag is: trimt u uw hond zelf of laat u het door iemand anders doen? Meestal staar ik naar de raad van hondentrimmers op Muttsmart. Weten zij de antwoorden op al onze vragen? Nee. Het zijn allemaal opgeleide professionals en de meesten geven om de gezondheid van het huisdier. Als ik me niet vergis, heb ik in overvloed de woorden “Dog for revealancer” gelezen.

Voordat u uw eigen hond gaat trimmen, moet u precies weten wat het is dat u gaat trimmen. Als u dat niet weet, dan moet u onderzoek doen naar de verschillende hondenrassen. Als je te maken hebt met een gemengd ras, moet je onderzoek doen naar het specifieke ras. De reden waarom u dit wilt doen is zodat u het type trimmer kent dat geschikt zou zijn om het haar te knippen. De reden waarom u onderzoek wilt doen, is omdat elk ras een bepaalde stijl heeft die ze moeten hebben. Als u uw hond verkeerd trimt, kan dit schade aan de vacht veroorzaken.

Elk ras heeft een lijst van regels die bepalen hoe vaak hun vacht moet worden getrimd. Ongeacht het ras, moet u uw hond trimmen, eens in de 4 tot 6 weken. Nu, dit tijdsbestek is alleen voor de kortharige rassen. Voor langharige rassen, kunt u 4 tot 6 keer per week trimmen.

Als u naar uw dierenarts gaat en hem/haar vraagt naar de laatste nieuwe commando’s voor het trimmen van uw honden, zal hij/zij u helpen een weloverwogen beslissing te nemen voor u en uw hond. Help uzelf aan deze kennis. Het zal een grote hulp zijn voor u en uw hond.

Ook hier geldt, net als bij de mens, dat uw hond het trimmen pijnlijk kan vinden. Als uw hond het pijnlijk vindt, dan moet u waarschijnlijk een paar voorzorgsmaatregelen nemen. Alle rassen die gevoelig zijn voor heupdysplasie moeten waarschijnlijk niet deelnemen aan trimmen. Als u een rashond hebt en het pijnlijk vindt, vraag uw dierenarts dan om een mildere versie. Maar het belangrijkste is dat uw hond, net als u, het trimmen pijnlijk kan vinden. Wees gewoon voorzichtig. Als u pijn ervaart na een trimbeurt, stop dan onmiddellijk en vraag uw dierenarts ernaar.

Een goed begrip van de regels van het snoeien zal u helpen het snoeien zonder problemen te doen. Na het lezen van dit artikel, bent u op het punt om te leren.

Wanneer u ervoor kiest de vacht van uw hond te trimmen, houd dan rekening met uzelf. Als je zin hebt in chiquere coupes, is de kans groot dat je het werk dat je hebt gedaan in een mum van tijd weer ongedaan maakt. Streef er in plaats daarvan naar om de vacht op zijn beste trimplaatjes en lengte te houden.

Het gereedschap dat u aanschaft zal afhangen van het ras van uw hond. Er zijn letterlijk duizenden artikelen op het internet te vinden over hoe u de vacht van uw hond het beste kunt trimmen. Elk ras heeft verschillende verzorgingsbehoeften. Als u een langharige hond heeft, zult u een goede tondeuse en een goede schaar willen aanschaffen.

U wilt de beste tondeuse die u kunt kopen. Als u niet zeker weet waar u op moet letten, vraag het dan aan uw dierenarts of een ervaren trimsalon. Zij kunnen u vertellen waar u op moet letten en in welke volgorde u ze moet gebruiken.

Voor honden van grote rassen met kort haar is een goede tondeuse nodig met een sterke schuurwerking. Bepaalde merken die niet goed zijn voor het knippen van nagels van kleinere rassen, presteren ook goed voor grotere rassen. Nu zijn er solide tondeuses die zijn ontworpen voor de juiste Shih Tzu nagel knippen.

Vergeet niet om ook een goede nagelvijl aan te schaffen. Hoe denk je dat je Shih Tzu zal reageren op een elektrische tondeuse? Nou, hij gaat het niet leuk vinden.

Kleine rassen zoals Terriers en Chihuahuas hebben misschien geen tondeuse nodig, maar wel een goede nagelvijl. Het trainen van een hond om op een nagelvijl te gaan staan is een eenvoudige methode die daadwerkelijk is ontdekt door professionele trimmers.

Begin dus met een goede stevige tondeuse en een goede vijl en laat uw hond staan terwijl u zijn nagels knipt en vijlt.

lees meer:

Hondentrimmer IJsselstein  |

Hondentrimsalon IJsselstein  |

Leave a comment

Your email address will not be published.