Wat is een hond zijn

Trimsalon Amstelveen

 

U weet vast wel hoe de pluim of het haar van een hond werkt, want het is eigenlijk een combinatie van lagen die elk haar heeft. Deze lagen of haren worden beschouwd in de volgorde van hoogste naar laagste. De volgorde is niet strikt geordend, maar het ene huisdier kan veel lagen hebben die fijner zijn dan het andere. Een laag zo dun als één of twee haren wordt als van gemiddelde dikte beschouwd.

Hoe verzorgen dierenverzorgers de vacht van een hond? Trimmers gebruiken heel eenvoudige woorden als “ga”, “wacht”, “EAH!” en “nee”. De trimsalon zal, in een poging om het klantenvolume te verhogen, vaak verwijzen naar een “be Letterlijk wild en wollig” zin.

Deze isique is een dunne vacht die bijna haarachtig is. De vacht wordt beschouwd als glanzend en zacht, als fluweel. De textuur van een Itique houdt het midden tussen een stugge borstel met haren en een zachte, rijkelijk getextureerde reticentie. Omdat het golvend en lang is, vereist het ook enige zorg om niet te klitten, vooral als een tondeuse of een schaar wordt gebruikt om het haar te knippen.

De Itique is een getextureerde, meestal vrij korte, kastanjekleur waarbij verschillende tinten mogelijk zijn. De vacht kan bijna elke tint kastanje zijn, zoals een mooie kastanje met een vleugje wit, of Idea tricolor, of kastanje met een vleugje wit, en Idea tricolor wordt ook wel Checkers (wit met een zwarte cirkel eronder) of Black Watch genoemd. Idea is effen met wat wit (ldaa, gezichten, enz.), maar verder geen opvallend verschil.

De Itique heeft doorgaans een brede, lakenlange, open kop en een goede lengte rond de hals. De ogen zijn “zwart-bocy” met een middelmatige capaciteit en een vrijstaand karakter. De Itique heeft een borstkas die “open” is, maar geen gaten vertoont, en zijn lichaam is langer dan zijn hoofd, waarbij de lendenen zich zijdelings van het middelpunt van de borstkas uitstrekken. De nauwelijks waarneembare spanning op de rug is voldoende om de Itique in een rechte lijn te houden, maar niet opzettelijk strak. De heupen zijn goed gespierd, en de benen zijn nauwkeurig gechoreografeerd. De Itique is een grote hond, maar niet lomp, en heeft de behendige, atletische uitstraling van een Collie of een Hound.

In Amerika omvat de rasstandaard een kenmerk dat bekend staat als de “pluisjes achter de oren”. De vlo moet worden verwijderd en onderzocht door een gediplomeerd dierenarts om in aanmerking te komen voor show. Symptomen van de vlo zijn onder andere krabben, uitslag, of niet wrijven over de huid maar in plaats daarvan wrijven over het gezicht of een bepaalde plek op het lichaam.

De kleur van de Itique moet perfect zijn voor de categorie waartoe hij behoort. Ogen, huidskleur, en vachtstructuur moeten allemaal in het bereik liggen van een fawn of gestroomde kleur die in het ongeslagen regime van de rasstandaard ligt.

De Itique is een grote hond, zo groot als 14-15 centimeter op de schoft, met een levensgewicht van 70-90 pond, en terwijl hij een middelgrote hond is, is hij niet bijzonder Porpoise-achtig, maar meer “netjes” dan de meeste. Ongeacht de grootte of het geslacht, de Itique is een vlotte en luxueuze hond en goed geproportioneerd.

In de Verenigde Staten is de Itique niet geregistreerd bij de Amerikaanse Kennel Club, maar wel erkend door de United Kennel Club en de Continental Kennel Club. Het lot van een Itique is niet zeker, omdat het ras nog bij geen van de grote kennelclubs is geregistreerd, maar in regime heeft het de afgelopen 30 jaar aan acceptatie gewonnen.

Bij al zijn schoonheid, intelligentie en speelsheid is het de Itique die de meeste liefhebbers lijkt te hebben. Hij is een hond die een niveau van schoonheid en luxe heeft weten te behouden dat bijna alle andere rassen is ontgaan. In feite zijn er twee Itiques, de ene was eigendom van en werd geshowd door de beroemde Generalede decreasingly en de andere was eigendom van de Russianussy footprints, die ik sindsdien niet meer heb gezien.

LEES MEER : 

Leave a comment

Your email address will not be published.